Μάριος Παπαδόπουλος Παιδοπνευμονολόγος Μάριος Μ. Παπαδόπουλος
 
 
Παιδίατρος
Παιδοαλλεργιολόγος Παιδοπνευμονολόγος

 
 


Ιατρείο (+30) 210-6712009
Κινητό  (+30) 697-3225150
Δημητρίου Βασιλείου 15
Νέο Ψυχικό

Μάριος Μ. Παπαδόπουλος

Παιδίατρος

Παιδοαλλεργιολόγος – Παιδοπνευμονολόγος

Τ. Επιμελητής Τμήματος Αναπνευστικών και Αλλεργιολογικών Παθήσεων Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης

 

Βιογραφικό

Ο Μάριος Παπαδόπουλος γεννήθηκε το 1970 στην Αθήνα όπου και μεγάλωσε. Το 1989 ξεκίνησε τις σπουδές του στη Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών από όπου και αποφοίτησε το 1995. Στη συνέχεια ολοκλήρωσε την υπηρεσία υπαίθρου στο Διρό Λακωνίας, ενώ κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής θητείας εργάστηκε ως ειδικευόμενος ιατρός στην Πνευμονολογική Κλινική του 401 Στρατιωτικού Νοσοκομείου Αθηνών αποκτώντας εμπειρία στην διαχείριση των πνευμονολογικών προβλημάτων των νεαρών ενηλίκων.

Από το 2001 έως το 2005 εργάστηκε στην Πανεπιστημιακή Κλινική του Νοσοκομείου Αγία Σοφία οπότε και ολοκλήρωσε την άσκηση στην Παιδιατρική Ειδικότητα.

Στη συνέχεια μετεκπαιδεύτηκε στην Παιδοαλλεργιολογία και Παιδοπνευμονολογία στο Τμήμα Αναπνευστικών και Αλλεργικών παθήσεων του Γενικού Νοσοσκομείου Παίδων Πεντέλης όπου και εργάστηκε ως επιμελητής του Τμήματος έως τον Οκτώβριο του 2007.

Τον Μάρτιο του 2009 αναλαμβάνει επιστημονικός συνεργάτης του Παιδιατρικού Κέντρου του Ιατρικού Αθηνών ως παιδοπνευμονολόγος-παιδοαλλεργιολόγος. Το 2011 ξεκίνησε συνεργασία με την Παιδιατρική Κλινική και τη Μονάδα νεογνών του Ιασώ Παίδων αναπτύσσοντας ταυτόχρονα τη λειτουργία της μονάδας ενδοσκοπήσεων του νοσοκομείου και οργανώνοντας πρόσφατα για πρώτη φορά στον ιδιωτικό τομέα το screening της κυστικής ίνωσης με τη διενέργεια δοκιμασίας ιδρώτα.

Από το 2007 συνεχίζει εξάλλου, αδιαλείπτως τη συνεργασία και μετεκπαίδευση στο ειδικό αντικείμενο ως επιστημονικός συνεργάτης αρχικά και πανεπιστημιακός υπότροφος στη συνέχεια στη Παιδοαλλεργιολογία και Παιδοπνευμονολογία τόσο στο Νοσοκομείο Πεντέλης και στη συνέχεια έως και σήμερα στη Γ´ Παιδιατρική Κλινική του Πανεπίστημίου Αθηνών στο νοσοκομείο Αττικόν.

Από το 2013 συμμετέχει στο Πανευρωπαϊκό project για την Πρωτοπαθή Δυσκινησία των Κροσσών.

Έχει συμμετάσχει σε μεγάλο αριθμό συνεδρίων αλλά και σχολείων Παιδοαλλεργιολογίας Παιδοπνευμονολογίας από την έναρξη της μετεκπαίδευσης έως και σήμερα τόσο στη χώρα μας αλλά κυρίως στο εξωτερικό, και από τη θέση του ομιλητή – εκπαιδευτή.

Επιπλέον των υπολοίπων δημοσιεύσεων ξεχωρίζει η συγγραφή των οδηγιών για τη χρήση των συσκευών χορήγησης εισπνεόμενων φαρμάκων στις τελευταίες ομοφωνίες για τα αναπνευστικά προβλήματα της παιδικής ηλικίας της Ελληνικής Παιδοπνευμονολογικής Εταιρείας το 2011.